На 15 април отбелязваме Световния ден на потребителите. За първи път

...
На 15 април отбелязваме Световния ден на потребителите. За първи път
Коментари Харесай

Световен ден на потребителите: Чувстваме ли се защитени от институциите?

На 15 април означаваме Световния ден на потребителите. За първи път празникът е маркиран през 1983 година и от този ден той става значима дата за потребителските организации по света. В България денят се празнува от 1991 година По този мотив взехме решение да попитаме хората в анкета за " Фокус " усещат ли се предпазени от българските институции като консуматори, кои са практиките, с които търговците най-често мамят и били ли са в миналото удряни по джоба. 

" Не се усещам предпазена като консуматор. " Това сподели една от интервюираните. Според нея по-възрастните хора са подложени на по-чести измами от страна на търговците. 

" Чувствам се ударена по джоба и в магазина, и на пазара. Най-често чувствам това в грамажа на стоките, които закупувам, само че някой път и в цената ", уточни жена преди малко направила покупка от столичен пазар. 

Според друга интервюирана, която по никакъв метод не се усеща предпазена от институциите у нас, не се обръща внимание на огромни измами, камо ли на по-малки нарушавания, когато сметката на даден консуматор е надписана с 25 или 50 стотинки. 

Запитан дали в миналото е подавал сигнал за нарушаване, мъж показа, че до момента в никакъв случай не го е правил, само че би желал при проблем да се обърне към виновните органи. 

Всички се сплотиха към мнението, че не се усещат предпазени от родните институции като консуматори, а на въпрос дали се обръщат към виновните органи, когато виждат неправда или се почустват излъгани, показаха се оправят сами.

Относно спекулата в цените на питателните артикули софиянците, излезли на пазар, бяха безапелационни, че нарасналите цени се усещат съществено, като няколко от тях дадоха за образец краставиците, където тук-там доближават до 6 лв. за кг.

Вижте повече както мислят хората по по този начин наболялата тематика във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР